Curacao 2017-11-01T17:02:17+00:00

Curaçao, met 444 km 2 het grootste eiland van de Nederlandse Antillen (Aruba 193 km 2 en Bonaire 288 km 2 ), heeft haar bezoekers ongelooflijk veel moois te bieden. Kilometerslange stranden, tropische planten, prachtige landhuizen, een kleurrijke en levendige hoofdstad, heldere baaien,wonderlijk koraal, een prachtig appartement met geweldige faciliteiten… dat en nog véél meer is Curaçao!

Dit veelzijdige vakantie-eiland heeft echt alles in huis voor een heerlijk en ontspannen verblijf! Shoppen in Willemstad (leuke marktjes!), pootje baden in de glasheldere zee, cocktails drinken in gezellige beachbars, genieten van de natuur (wat dacht u van een klimmetje naar de top van de Christoffelberg in het Christoffelpark?), grotten ontdekken, de door de wind gevormde dividivi-bomen aanschouwen,watersporten, zomaar ronddolen per huurauto, sfeervol dineren met uitzicht op zee, een gokje wagen in casino’s, uitgaan tot in de late (of vroege) uurtjes… op dit stukje ’Holland in de tropen’ zult u zich absoluut uitstekend vermaken!

De noordkust van Curaçao is ruig en rotsachtig, met hoge golven. Curaçao heeft uitstekende openbare wegen. In goede staat en goed gemarkeerd. U zult niet snel verdwalen maar dat is sowieso moeilijk op een eiland waar de kust nooit verder dan 8 kilometer verwijderd ligt. De zuidkust bestaat uit baaien en inhammen en langerekte stranden aan de westkant. De grootste baai echter is te vinden aan de zuid-oostkant bij Willemstad, de hoofdstad en de grootste haven van het eiland. Hier wonen de de meeste van Curaçao’s 140.000 inwoners.

Op de noordkust staat een constante, harde wind. De kustlijn met kalkstenen rotsformaties op een ondergrond van vulkanisch gesteente, is woest en wild. Hier vindt u enkele kleine dorpjes afgewisseld met de prachtige landhuizen van de oude plantages.